Как да си приготвим домашен пастет

Идеята за този пастет ме споходи докато приготвях дроб-сърма от пилешки дробчета и понеже резултатът се оказа добър реших да го споделя. За съжаление приготвих пастета с продукти на око и не мога да дам абсолютно точни грамажи, но ще добиете представа за основната идея:-)).

Продукти:

Около 100 г пилешки дробчета

1/4 глава лук или 1/2 ако е малка

1-2 пера зелен лук

сол и черен пипер на вкус

1/4 ч.л. куркума

1 с.л. краве масло

3-4 с.л. прясно мляко

Пилешките дробчета се сваряват. Слагат се заедно с нарязания лук, размекнатото масло и подправките в блендер или се пасират с пасатор като се прибавя малко прясно мляко до получаване на кремообразна консистенция.

Резултатът е вкусен пастет в пъти по-полезен от консервите с безброй Е-та в тях.

2ce24102197f846d64a54f49c6e790fe2fb354a0f92ba6456338165b31e6cc77

Enjoy!:-))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s