Скумрия “Закуска” в Crock-Pot

Какво представлява Crock-Pot или уред за бавно готвене може да прочетете тук.

Предполагам, че същата рецепта може да се приготви и в глинен гювеч на фурна, така че, в случай, че нямате уред за бавно готвене, може да експериментирате. Толкова е вкусна,че си заслужава!

Необходими продукти:

4 скумрии

3-4 зърна бахар

една лъжица зърна черен пипер

2-3 дафинови листа

сол на вкус

оцет и олио по 120 мл. (равни части трябва да са принципно)

50 мл доматен сок

2-3 кисели краставички, нарязани на кръгчета

За едно зареждане в уреда аз съм използвала до 4-5 средно големи скумрии, които се нареждат на 2 реда на дъното на уреда. Могат да бъдат и по-малко, като съответно ще трябва да намалите количеството на маринатата.

f6c0e5b04497ae44ece142247f3ed6ae4b99d6569133dc380598ef37e5cdec87

Приготовление:

* Почистените риби се нарязват на котлети с дебелина 3-4 см .
* Посоляват се на вкус
* Подреждат се един до друг в керамичния съд на крок-пота.
* Прибавят се подправките, киселите краставички и се заливат със сместа от олио, оцет и доматен сок.
* Уредът се включва на бавната степен за 9 часа.

3c515186b342a690ca804b57048ac3e073c064c29917816d8ebd16bdd01eef46
Ако случайно не сте изконсумирали цялата риба, след като се охлади напълно, остатъкът може да се прибере в стъклен буркан като се залее с останалия сос.

Така приготвена, костите на рибата стават толкова меки, че не е необходимо да се отделят, когато се яде, което е полезно за здравето на зъбите.

Enjoy!:-)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s