Безглутенова торта “Гараш”

За тортата са ви необходими:

250 г краве масло

3 с.л. какао

6 яйца

1 1/2 ч.ч. захар

2 ванилии

2 1/2 ч.ч. орехи

 

Какаото, маслото и захарта се слагат в тенджера на котлона и се варят около 5 минути. От така получената смес се отделя една кафяна чашка. Останалата смес се оставя да поизстине и към нея се добавят жълтъците – един по един.

Белтъците се разбиват на сняг и също се добавят към сместа, като се разбърква леко.

Накрая се прибавят смлените орехи и ванилията.

ff9e69d1ae0522165ce1bbf749d6dd40a6e78e7d9934662cd43efd91218dfec3

Сместа се прехвърля в намазана с масло тавичка и се пече на умерена фурна до покафеняване.

 

След като се извади от фурната горещо се маже с предварително отделената смес.

0c7000965a3044c278212c3493a7f891392492fbad66f58525706301879c2a2f

Пожелание може да се поръси със смелени орехи, кокосови стърготини или шоколадови пръчици според вашето въображение.

ec410914cd44ac9725aea0f94a0c200b2a0be6879fda43e3941cf0da2cfbffb9

Въпреки малко невзрачния си вид, тази торта се оказа уникално вкусна!

Така че си струва да опитате:-)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s