Филе от бяла риба на фурна по скандинавски

Рецепта ми бе споделена от едно приятелско семейство, което от своя страна я е получило от корабния готвач на един скандинавски кораб.

По принцип не харесвам рибите от вида на треска, пангасиус и т.н., но тази рецепта превръща “скучното” филе в интересно и вкусно ястие, с което лесно бихте впечатлили своето семейство или Вашите гости.

Необходими са ви следните продукти:

филе от треска, пангасиус или хек

2-3 глави стар лук

майонеза

кашкавал

2 сварени яйца

 

Тавичката за печене се намаслява леко и се покрива с нарязания на шайби лук.

риба1

Отгоре се нареждат филетата от риба, поръсени леко със сол и черен пипер.

Върху тях се прави решетка от майонеза с помощта на шприц. Още по-лесно става, ако се използва майонеза в тубичка.

риба2

Най-накрая се настъргва кашкавал и рибата се пече в умерена фурна за около 30-40 мин.

риба3

След изваждане от фурната ястието се покрива с настърганите сварени яйца и по желание – с магданоз.

риба4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s