Безглутенов сладкиш с моркови

сладкиш 1

Тази рецепта си е изцяло моя “измишльотина”. Получи се много вкусно и хрупкаво сладкишче, което при това е и здравословно (без бяла захар и бяло пшенично брашно), което го прави подходящо и за хора с глутенова непоносимост.

Ето и необходимите продукти:

3 яйца

1 ч.ч. кафява захар

60 г разтопено краве масло

1 морков, настърган на едро

1 настъргана ябълка

80 г смлени орехи

1 бакпулвер

ванилия

1/2 ч.ч. царевично брашно

1/2 ч.ч. брашно от просо

1/2 ч.ч. брашно от нахут

 

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се разтопеното масло, брашната, смесени с бакпулвера, орехите, морковът и ябълката. Сместа се изсипва в намазна с краве масло тавичка и се пече на 160 г до зачервяване.

 

 

сладкиш

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s