Сладолед “Бананчо”

Необходими продукти:

2-3 банана

натурален шоколадов кувертюр*

кокосови стърготини, смлени бадеми за овалване

 

Приготовление:

Бананите се нарязват на 2 или 3 парчета и се набучват на клечка. Поставят се върху чиния, покрита с хартия за печене и се замразяват във фризера.

Шоколадовият кувертюр се разтопява на водна баня и с него се покриват замразените банани.

По желание може да се овалят в кокосови стърготини или смлени ядки.

Отново се връщат във фризера, за да стегне кувертюра.

сладолед

* По желание готовият шоколадов кувертюр може да се замени със следната глазура:

  • 4 с.л. какао на прах
  • 8-10 с.л. разтопено кокосово масло
  • 2 с.л. натурален мед

Така сладоледите ще бъдат още по-здравословни!:-))

Добре е сладоледът да се извади от фризера 5-10 мин. преди консумация. Така бананът вътре се отпуска леко и става като крем. М-м-м!:-))

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s