Соленки с лимец и прясно сирене

За тези соленки са ви необходими равни количества краве масло и прясно сирене.

Ако не разполагате с прясно сирене може да използвате крема сирене.

Аз изполвах по 250 г от двете съставки.

Маслото, на стайна температура, се разбърква с прясното сирене с помощта на миксер. Ако сиренето не е солено може към сместа да се добави сол на вкус.

Добавя се брашно от лимец и се прави меко тесто, което може да се остави за няколко часа в хладилника, за да стегне.

От тестото се правят топчета, които могат по желание да се овалят в микс от натрошени ядки или семена.

Аз използвах за овалване на соленките сусам, маково семе и чубрица.

Пекат се до зачервяване.

Соленките стават нежни и хрупкави и имат голяма трайност.

%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%b8

Save

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s