Безглутенови мъфини с моркови и кестени

Безглутеновата и “беззърнена” диета продължава, а с нея и кулинарните ми импровизации и експерименти:-)

Голям фен съм на морковените сладкиши и съм изпробвала няколко рецепти за морковени мъфини и торта с моркови, но в тях винаги присъства пшенично брашно. Сега реших да изпробвам какво би се получило, ако не се използва брашно изобщо и резултатът бе задоволителен и много вкусен:-)

Необходими продукти за 12 бр.

2 яйца

1/2 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода

1 настърган средно голям морков

1 ч.л. канела

150 г фино смлени орехи или други ядки

100 г сварени и смляни кестени

2 – 3 с.л. мед

настъргана кора от портокал

По желание може да се добави и настъргана ябълка.

Всички продукти се смесват и сместа се излива във формички за мъфини.

Пека на 160 градуса с вентилатор до суха клечка.

Ето и резултата:

%d0%bc%d1%8a%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s