Чийзкейк

За основата са необходими:

3 с.л. фини овесени ядки

4 фурми

4 сушени смокини, накиснати предварително в малко топла вода

шепа орехи

1 с.л. разтопено кокосово масло

2 с.л. кокосови стърготини

Крем:

300 г извара

2 с.л. мед

2 с.л. чиа

Топинг:

4-5 с.л. домашно сладко от ягоди

1 пакетче желатин

100 мл вода

Приготовление:

Всички продукти за основата се смилат с блендер. Получената смес се разпределя в тавичка като се притиска добре с ръка. Прибира се в хладилник, за да стегне.

Изварата, медът и чиата се смесват. По желание могат да се объркат с миксер, за да се получи по-гладък  крем. Ако изварата, която ползвате е прекалено суха към сместа може да добавите няколко супени лъжици кисело мляко, за да се получи кремообразна консистенция. Тъй като моята извара беше по-влажна, не се наложи разреждане.

Желатинът се залива с 2 с.л. вода и се разтопява на водна баня. Добавя се 100 -130 мл вода.

Ако кремът с изварата се е получил рядък, към него може да се добави 30-40 мл от разтворения желатин, след което се излива върху основата. Оставя се в хладилник, за да стегне.

Останалият желатин се смесва със сладкото и се излива върху изварата и тавичката отново отива в хладилника, за да стегне топингът.

Да ви е вкусно!:-))

%d1%87%d0%b8%d0%b9%d0%b7%d0%ba%d0%b5%d0%b9%d0%ba1

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s