Тиквено-кестеново брауни

Реших отново да експериментирам на тема безглутенови сладкиши и се получи много вкусна импровизация – сочни, топящи се в устата браунита- без брашно и без захар.

Ето и необходимите продукти:

1/2 ч.ч. настъргана тиква

3 с.л. кестеново брашно (от сварени и смлени кестени) *

2 яйца

1 ч.л. сода

5-6 фурми

2 с.л. брашно от рожков

2 с.л. разтопено краве масло

1 ч.л. канела

* Кестеновото брашно може да се замени с някакви смлени ядки по избор

**За разкош по желание могат да се добавят и натрошени парченца натурален шоколад

Приготовление:

Разбиват се яйцата. Добавя се разтопеното масло, содата, брашното от рожков, канелата. Фурмите се обезкостяват и нарязват на ситно. Добавят се към сместа заедно с настърганата тиква и кестеновото брашно.

Всичко се обърква добре и се изспива във формички за мъфини. (Аз ползвам силиконови и съм много доволна,че нищо не залепва по тях и се почистват лесно:-))

Пека на 160 градуса с вентилатор докато покафенеят.

Видът не е от най-красивите, но пък вкусът е супер!:-))

%d0%bc%d1%8a%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b8

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s