Домашни лешникови бонбони

Днес е 14 февруари. Въпреки че Свети Валентин е един католически празник, той трайно намери своето място в нашия празничен календар.

В случай че сте решили да го отбележите, и както традицията повелява, да подарите шоколадови бонбони, защо да не изненадате любимия човек с домашно приготвени бонбони за празника, а и не само тогава?:-))

Необходими продукти:

100 г разтопено какаово масло

50 г лешников тахан

2 с.л. мед

1 -2 с.л. смлени какаови зърна (или сурово какао на прах)

Приготовление:

Какаовото масло се разтопява на водна баня. След като маслото се е разтопило напълно, се маха от котлона, и към него се прибавя медът като се разбърква добре. Накрая се прибавят и лешниковият тахан и какаото.

Сместа се изсипва в подходящи формички (може да се използват и формички за лед) и се прибира във фризера, за да стегне.

Насладете се, радвайте се един на друг и се обичайте – всеки ден и без повод!

Весел празник!:-))

%d0%b1%d0%be%d0%bd%d0%b1%d0%be%d0%bd%d0%b8

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s